Mediahuis

Over de samenwerking

Voor de aansturing van het nieuw kantoor van Het Belang van Limburg, TVL als Mediahuis in Hasselt werd de expertise van Smart Building Controls ingeroepen. Voor zowel de sturing van de verlichting, HVAC en de beveiliging van het gebouw tekenden onze ingenieurs een plan uit,

Het hele gebouwautomatiseringssysteem werd uitgewerkt door een samenwerking tussen SBC, Vandenbriele en AEW. Daarbij gebruikten we KNX (ABB), wat de operatie een stuk goedkoper maakte, maar ook de NETx-software werd ingezet. De uitvoering van het plan nam een zestal maanden in beslag.

Koen Pittevils, oprichter Smart Building Controls: “Het Mediahuis is een mooi voorbeeld van de grotere projecten met implementatie van GBS die we in de toekomst graag willen uitvoeren. We bouwden er zo eerder al eentje voor het Proximus gebouw in Brugge. Met het Mediahuis merkten we dat dit soort projecten echt ons ding zijn en dat we daar een serieuze meerwaarde kunnen bieden aan de bouwheren of projectontwikkelaars.”

Technische fiche

GBS

Volledig gebouwbeheersysteem

ELEK

Verlichting

HVAC

Volledige HVAC

VBS

Toegangscontrole
Brand-en inbraakdetectie
Camerabewaking
Energiemetering

Merken

ABB, MDT, ARCUS-EDS

Aantal buscomponenten

570

BMS

Netx Automation

Ook graag samenwerken?

Onder de indruk van ons werk? Laat een knap staaltje automatisatie en sturing ook jou niet onberoerd? Dat begrijpen we. Vraag hieronder jouw offerte aan en wie weet pronkt ook jouw project in de toekomst op deze pagina!

top