Diensten

Automatisatie HVAC

Primaire regeling (gasketels, warmtepompen…)

Ventilatie (productie lucht en afzuiging)

Zoneregeling (radiatoren, klimaatplafonds…)

HAVC

Slimme HVAC-sturing op maat

Een slimme sturing en automatisatie van HVAC-technieken? Ook dat kunnen we. Van de aansturing van primaire regeling, zoals gasketels en warmtepompen tot ventilatie en zoneregeling zoals klimaatplafonds. Wij bekijken samen de noden van jouw klant en werken een sturing op maat uit. Dankzij de komst van KNX, mixen en matchen we volledig merkonafhankelijk verschillende protocollen en producten, en dit gecombineerd met de HVAC controllers in het bord. Het resultaat? Een hoge mate van flexibiliteit en kostenbesparing.

Vereenvoudigde bekabeling en interface

KNX maakt het mogelijk om verschillende apparaten en systemen met elkaar te laten samenwerken, ongeacht de fabrikant of het type apparaat. Via KNX gebeurt de controle van de temperatuur, de CO2-uitstoot en de luchtvochtigheid op één toestel in combinatie met aanwezigheidscontrole. Daarnaast maakt het een vereenvoudigde bekabeling en een compact bedieningspaneel mogelijk om de zonesturing van de verwarming én het licht door één type kabel te sturen. De voordelen? Niet alleen wordt het systeem zo een stuk goedkoper doordat er op bekabeling wordt uitgespaard, je hebt maar één interface nodig om zowel verwarming als licht te bedienen. Een totaalinstallatie pur sang dus! 

Naadloze integratie dankzij ABB Cylon

Bij Smart Building Controls beschikken onze experten uiteraard ook over de nodige knowhow van het HVAC-systeem ABB Cylon. Dankzij dit systeem integreren we naadloos de verschillende technieken en sturen we deze probleemloos aan. 

Energiemanagement-en besparing

Naast de integratie en slimme sturing van HVAC-technieken worden alle energietoevoeren gemeten dankzij een energiefoto. Ook voor advies over een vermindering of opsplitsing van het energieverbruik kan je rekenen op Smart Building Controls.

Enkele pluspunten op een rijtje

  • Merkonafhankelijke integratie
  • Vereenvoudigde bekabeling
  • User-friendly interface
  • Kostenbesparend
Realisaties

Project in de kijker

Voor de realisatie van een nieuw wellnesscentrum in Kampenhout werd de expertise van Smart Building Controls ingeschakeld. Van een volledige ventilatie en zoneregeling tot de slimme sturing van warmtepompen en geavanceerde integratie van zwembad- en saunaspecifieke technieken. Onze ingenieurs verzorgden een complete sturing in een overzichtelijk gebouwbeheersysteem.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Vragen omtrent ons gebouwbeheersysteem of de werking van Smart Building Controls? Vul onderstaande gegevens in en wij contacteren je zo snel mogelijk.