Nieuws


25/07/2019

Mediahuis toont de weg

Onlangs betrokken zowel het Belang van Limburg als TVL en Mediahuis het gloednieuwe pand langs de Herkenrodesingel in Hasselt. De volledige aansturing van dit schitterende gebouw werd verzorgd door SBC. Zowel de sturing van de klimatisatie als van de ventilatie, verlichting, toegangscontrole én de inbraak- en brandbeveiliging werd uitgetekend door de ingenieurs van SBC.

Daarnaast zorgden zij ook voor de sturing en de visualisering van de brandkleppen van de door de brandweer geëiste compartimentering. Door het gebruik van KNX werd deze operatie een stuk goedkoper.

Het hele HVAC-plan werd meer dan een jaar geleden uitgewerkt door een samenwerking tussen SBC, Vandenbriele en AEW. Daarbij werd gebruik gemaakt van KNX (ABB) en GBS van NETx. De uitvoering van het hele plan nam plusminus zes maanden in beslag.

Koen Pittevils: “Het Mediahuis is een mooi voorbeeld van de grotere projecten met implementatie van GBS die we in de toekomst graag willen uitvoeren. We hadden er zo al eentje met het Proximus gebouw in Brugge. Met het Mediahuis hebben we gemerkt dat dit soort projecten echt ons ding is en dat we daar een serieuze meerwaarde kunnen bieden aan de bouwheren of projectontwikkelaars.”

Naar overzicht